اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا یکی از اهالی روستای عمله سیف شهرستان شوش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: چندین سال است که افرادی به اراضی حاشیه رودخانه شاوور در این روستا تجاوز کرده اند و در حال تخریب محیط زیست و رودخانه هستند.
به گزارش ایرنا یکی از اهالی روستای عمله سیف شهرستان شوش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: چندین سال است که افرادی به اراضی حاشیه رودخانه شاوور در این روستا تجاوز کرده اند و در حال تخریب محیط زیست و رودخانه هستند.
وی به ساخت و سازهای غیر مجاز اطراف این رودخانه از سوی برخی افراد سودجو اشاره کرد و گفت: از مسئولان درخواست داریم که جلوی این افراد را بگیرند و مانع از تخریب محیط زیست و رودخانه شوند.
بی توجهی برخی مسئولان به تخریب حریم رودخانه
این فرد در ادامه توضیح داد: بارها این مساله را به دهیاری، بخشداری و سازمان آب و برق خوزستان هشدار داده شده اما هیچ توجهی به این موضوع نشده است.
بر اساس این گزارش رودخانه شاوور در 18 کیلومتری شمال غرب شهرستان شوش در کناره شرقی روستای جریه ( قریه سید احمد) از به هم پیوستن چند چشمه تشکیل شده است.
این رودخانه در مسیر شمال به جنوب، پس از گذشتن و تقسیم شهرستان شوش به 2 بخش شرقی و غربی به موازات جاده اهواز - اندیمشک و عبور از خیرآباد عبدالخان، میان 2 رودخانه کرخه و دز به حرکت ادامه می دهد و پس از طی کردن مسافتی حدود 70 کیلومتر به رودخانه دز می ریزد.
شاوور؛ زیستگاه طبیعی ارزشمند
عبور رودخانه شاوور از شهر شوش فرصت های گردشگری کم نظیری برای این شهرستان ایجاد کرده است و از سوی دیگر این رودخانه یکی از رودخانه های مهم و تامین کننده آب تالاب بامدژ و زیستگاه انواع گونه های جانوری و گیاهی ارزشمند همچون گونه در خطر انقراض لاک پشت فراتی است.
فرهاد قلی نژاد، معاون اداره کل محیط زیست خوزستان که در هفته اخیر بازدیدی از حریم این رودخانه در روستای عمله سیف داشته است در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تجاوز و ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه را تایید می کند.
وی می افزاید: تصرف حریم و بستر رودخانه شاوور در شهرستان شوش با تخلیه نخاله های ساختمانی و ساخت و ساز غیرمجاز در روستای مذکور موجب تخریب چشمه های تغذیه کننده رودخانه شده است و باید سریعا متوقف شود.
کور شدن سرچشمه های رودخانه
معاون اداره کل محیط زیست خوزستان ادامه می دهد: با توجه به اینکه این رودخانه در دشت واقع شده است چشمه های آن نیز از همانجا سرچشمه می گیرد و ساخت و ساز در حریم رودخانه موجب کور شدن این چشمه ها می شود اگر روند تجاوزات به این رودخانه ادامه پیدا کند موجب نابودی رودخانه و خشک شدن بخشی از آن می شوند.
وی می افزاید: با توجه به وضعیت ایجاد شده در حاشیه این رودخانه در مقطع روستای عمله سیف گزارشی به دادستان کل استان ارایه شد و از آن ها درخواست شد عوامل ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه شناسایی و دستگاه های متولی نیز برای جلوگیری از این روند و حفظ حریم رودخانه وارد عمل شوند.
مطالبه خسارت های وارده به رودخانه
قلی نژاد توضیح می دهد: اداره کل محیط زیست استان خوزستان در جهت حفاظت از رودخانه شاوور و حفظ زیستمندان پس از شکایت به مقام قضایی، خسارت های وارده به رودخانه محاسبه و مطالبه خواهد شد زیرا رودخانه شاوور یکی از رودخانه های مهم و تامین کننده آب تالاب و زیستگاه مهم طبیعی است.
به گزارش ایرنا رودخانه شاوور با توجه به موقعیت جغرافیایی یک ظرفیت مهم طبیعی، گردشگری و اقتصادی نه تنها برای شهرستان شوش بلکه برای استان خوزستان به شمار می رود که نیازمند توجه دستگاههای اجرایی متولی برای توسعه و ایجاد زیرساخت های مناسب در این رودخانه است.
فرماندار شوش ماه گذشته از اختصاص 150 میلیارد ریال اعتبار برای نخستین بار به منظور تقویت ظرفیت های گردشگری و ساماندهی و زیباسازی ساحل رودخانه شاوور در محدوده شهر شوش خبر داد و اعلام کرده بود ساحل سازی کل رودخانه شاوور و تعریف مناطق جدید برای این طرح نیازمند اعتبار بسیار زیاد و طرحی طولانی مدت است به همین دلیل در گام نخست باید ساحل سازی رودخانه شاوور در بخشی که بیشترین حضور گردشگر را دارد، متمرکز شود.
اکنون باید دید با توجه به اهمیت این رودخانه در محیط زیست و ظرفیت های متعدد آن در توسعه شهری و روستایی آیا مسئولان جلوی یک رودخانه خواری در این شهرستان را می گیرند یا خیر؟
{{name}}
{{content}}